lunes, 20 de abril de 2009

Ábalos ocuparà al Congrés l'escó que deixa Rodríguez-Piñero per a ser secretària general d'Infraestructures

El regidor i viceportaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de València José Luis Ábalos ocuparà al Congrés l'escó que deixarà lliure l'actual portaveu d'Economia del grup socialista a la cambra baixa i membre de l'Executiva del PSOE, Immaculada Rodríguez-Piñero, per a ser secretària general d'Infraestructures del Ministeri de Foment.
L'eixida de Rodríguez-Piñero com parlamentària al Congrés, en què ocupa un escó com diputada per València, portarà a la Cambra Baixa a José Luis Ábalos, que ocupava el huité lloc en la candidatura del PSPV en les passades eleccions generals. Ábalos, que a més de ser edil del consistori valencià des de 1999 també ocupa el càrrec de secretari de Medi Ambient del PSPV-PSOE, ha manifestat a Europa Press, la seua "satisfacció" per arribar a ocupar un lloc en el grup socialista de la Congrés. Ha indicat que esta és la primera vegada que obtindrà l'acta de diputat nacional "després d'una llarga trajectòria al servici de València", ha precisat.
Ha assenyalat que per a ell esta nova responsabilitat suposa "políticament, un desafiament i un repte important" i ha afirmat que té la "mateixa il·lusió" i "disposició" que quan va decidir formar part de la candidatura del PSPV a la Cambra Baixa en els passats comicis generals. Alhora, respecte a la doble condició que a partir d'ara tindrà com regidor i diputat, ha comentat la seua "intenció" de "no acumular càrrecs" i ha manifestat la seua "voluntat" de dedicar-se "a una sola cosa". Tot i això, l'edil ha explicat que "el moment de prendre la decisió de no simultaniejar" estos dos càrrecs estarà "pendent" de la "conversa" que pretén mantindre amb el secretari general del PSPV, Jorge Alarte, i amb la portaveu del grup socialista a l'Ajuntament de València, Carmen Alborch.
José Luis Ábalos ha explicat, sobre esta qüestió, que després de prendre possessió com a diputat nacional --el que es produirà dimarts que ve, segons ha dit-- parlarà amb Alarte i Alborch "per veure quina decisió prendre". Ha assegurat que no té intenció de "precipitar-se en res", i alhora ha recordat que ser regidor i parlamentari al Congrés són "càrrecs perfectament compatibles". Ha indicat que al consistori valencià hi ha edils, actualment la regidora de Benestar Social, Marta Torrado, que compatibilitzen les dues responsabilitats. Ábalos, professor d'EGB, ha iniciat la seua trajectòria política fa 33 anys. Des de 1983 ha ocupat diversos càrrecs en administracions valencianes i al PSPV. Si finalment l'edil abandona el seu lloc a l'Ajuntament de València, assumirà el seu escó com regidor Francisco Carsí, que ja ha estat membre de la corporació local de la capital valenciana dins del grup socialista la passada legislatura, entre els anys 2003 i 2007, segons han indicat a Europa Press fonts del PSPV.